«

»

Kuroshitsuji I, II

Ano, ano! A je to všemi známé, tolik oblíbené a hit tohodle období… Kuroshitsuji! Hned jsem věděla, proč je to oblíbené, když jsem viděla fotky. Chlapeček a jeho sluha… jasné shounen-ai… A tak jsem se docela dlouho zdráhala na to podívat. Pak se na to ale za mě vrhl někdo jiný a s úsměvem na tváři mi řekl, že žádné shounen-ai (či hůř yaoi) to není. Tož kývla jsem a šla jsem na to. Všechno v černé barvě, všeci vážné výrazy v obličeji… To bude nějaké drama… To nebude jen tak… A tak jsem se už na začátku obrnila tím, že budu muset dost číst titulky abych pochopila děj. Tož když jsem byla v polovině a děj si to frčel v docela lehkém tempu, (typu: co díl, to nějaká událost, která se na konci vyřešila) dost jsem se divila, ale nebránila jsem se tomu. Bylo mi jasné, že na konci něco bude. Popisovat děj je teď kapku trapné, když to skoro každý zná, ale jistě se najdou dušičky, které se hlásí, že neví o co jde, tak se vám to pokusím nějak pěkně povědět ^^.
Děj se odehrává v Anglii. Hlavní postavou je malý spratek Ciel Phantomhive. Není to jen takovej prcek. Je z bohaté rodiny a jelikož mu ta rodina jaksi natáhla bačkory, tak zůstal na sídlo sám. Tož v anime je možné všechno a tak se ujal sídla a vlastně šéfuje tam tomu. Ale protože malý Ciel jaksi nemůže rozdýchat (trošku tušíte že Ciela jsem opravdu žrala) smrt svých rodičů a chce vědět, kdo je zabil, tak se jednoho krásného dne rozhodne že se upíše tomu nejkrásnějšímu démonovi, jakého jste kdy mohli vidět. Démon mu bude sloužit ve formě sluhy a pomáhat mu najít osobu, která zabila jeho rodiče. Až ji najdou a natáhnou jí bačkory (já mám tak ráda tento pojem XD), tak si démon zas na oplátku vezme duši našeho malinkého Ciela. O tom je celá první série. Ciel démonovi dal krásné jméno jak ušité pro sluhu, Sebastian (delfín z naší myčky!!!XD… Kdo viděl „Příběh žraloka“ tak mě alespoň trošku chápe XD). A Sebastian bere svou práci opravdu se vším všudy. A skoro pořád s úsměvem. Trochu mi tou vysmátou držkou připomněl Koizumiho ze Haruhi Suzumiya no Yuutsu a pak jsem se dozvěděla, že je dabuje ten samý XDD. Fakt jeho úsměv jednou vejde do dějin XD. Sebastian je ale svému „pánovi“ tak oddaný, že se nedivím, že s nima vznikají samé yaoi obrázky a povídky a bůh ví co ještě XD. Ještě bych ráda zmínila 3 sluhy, které má Ciel na svém panství, ale tak prakticky na okrasu. Je to chlapeček Finnian, který disponuje velmi velkou silou a je zahradník, drsnochlap Bardroy který má post kuchaře (ale vůbec mu to nejde), a neohrabaná služka Maylene, kterou jsem prostě žrala XD. Tito tři to tu mají ty posty ale jen jako, protože vlastně všechno za ně prakticky dělá Sebastian. 100 král rychleji a 100 líp. Proč tam ale vlastně jsou? To nebudu spoilerovat ^^. Další (a poslední kterou zmíním) postavou je všemi milovaný Grell! První jsem si myslela z obrázků, že je to baba. No teď je mi jasné proč XD. Grell je shinigami (tady to vzali jemně za jiný konec než v Death Note XD) a je to opravdu chlap… a je to gay. Naposto čistý gay a vůbec se za to nestydí XD. A kdo je jeho osudová láska? No samozřejmě, že náš okouzlující Sebby! Naštěstí je tam jako velmi vtipná vložka, za kterou jsem velmi ráda, protože jinak jsem se tam moc nezasmála.
Takže první sérii bych shrnula jako velmi dobrou. Ke konci začínalo samozřejmě přituhovat. První série skončila jak skončila, ale každému je jasné, že když je i druhá série tak to asi nebude konec.
Pokud se mám vyjádřit k té druhé sérii, tak bych řekla, že vznikla zcela z fandomu. Nic jiného v tom nevidím, protože byla strašně slabá a už to zbytečně protahovali. Taky už bych hodně prozrazovala, kdybych řekla něco z děje, takže vám řeknu jen kdo tu významný přibyl.
Přibyl totiž další spratek a to Alois Trancy a jeho sluha (taktéž démon) Claude. Též vysoké postavení ve společnosti. Teda řeknu vám… Ciel je oproti Aloisovi andělíček se svatozáří. Lojza je taková svině spolu s Claudem, že bych ho prostě vyfackovala z leva z prava. A ještě k tomu nosí nadkolenky jak nějaká baba. Jako jasně podkolenky ještě u chlapečků odkývnu… Jako úplně mi vyrazil dech, když si tak seděl, řekl že se nudí, a tak vrazil služce prsty do oka a u úsměvem si v něm šťáral… Jako sadomaso mi v anime nevadí (pozor! horor a sadomaso je pro mě něco jiného! např Elfen Lied mám moc ráda ^^), ale jako tohle mi vyrazilo dech. No a celá dvojka byla vlastně na prd. Ale zase nenásilně jsem to dokoukala, páč mě konejšilo to, že je o tak o polovinu kratší. Mělo to skončit jedničkou, to by udělali nejlépe.
A shrnutí? Myslím, že Kuroshitsuji se právem získalo velkou oblibu. Jak kvůli příběhu, tak kvůli úžasné grafice. Jen takové drobnosti jako Sebbyho lesknoucí se dolní ret… No a má to tu správnou šťávu! XD Takže kdo to neviděl, šup šup honem se na to podívat! Zda jste yaoistka č ne, myslím že si to oblíbíte ^^

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *