«

»

♥Cosplay Lichtenštejnsko♥

Pokud můj blog už nějaký ten pátek navštěvujete, jistě víte že pokud jde o Hetalii tak mí naprostí favorité jsou ŠvýcarskoXLichtenštejnsko ^^. A samozřejmě, že se mi vnuknul nápad, že bych strašně chtěla za Lichtenštejnsko jít! Potřebuju ale Švýcarsko! To pak není ono! Nic proti crossdreserkám, ale pokud jde o tenhle pár, tak jsem opravdu chtěla aby Švýcarsko byl chlap, protože to chlap má být XD. Požádala jsem tedy jednou mého kamaráda, zda by do toho šel. Vzešel z toho jakýsi výměnný cosplay. On mi půjde za Švýcarsko, když já jemu za Aeris. Tu již můžete vidět na světě XD. A nyní byla řada na něm! Takže všechno dohodnuto, náš debut měl být Animefest2012.
A teď kostým. Strašně dlouho předtím, než jsem ho začala šít jsem uvažovala zda to nemám opět nechat na švadleně. Zdál se mi totiž dosti těžký a nechtěla jsem chuďátko Lichtenštejnsko zostudit. Ale nakonec teda jsem to riskla. Řeknu vám, bylo to lehčí než jsem si myslela. S mou první Aeris jsem zápasila kdovíjak dlouho, ale tohle jsem měla podezřele rychle. Kdyby se sečetly ty hodiny, co jsem na tom pracovala dalo by to snad jen takový týden. Strašně mě to děsilo XD. Věděla jsem, že něco není v pořádku, když to jde tak rychle XD. Největší potíž jsem měla s puf rukávy. Nakonec podle jednoho dobrého návodu na internetu se mi to podařilo, ale musela jsem najít ten správný. A co mě taky nejvíce těší na kostýmu jsou ty dvě mašličky. Jedna velká vzadu a stuha kolem krku. Podařilo se mi ji sešít vzadu se zipem tak, že je napevno a pak už se jenom zaváže na mašličku ^^. Taky jsem hodně hrdá na ty bílé ohyby na rukávech, protože jsem je udělala po svojem a dopadlo to parádně ^^. Co bylo ale nejdůležitější na celém kostýmu byla spodnička. Přiznám se, tu jsem nedělala i když jsem to první v úmyslu měla. Tohle jsem raději nechala na odborníkovi a nechala jsem si ji v Praze udělat. Spodničku na nefalšovanou lolita sukni XD. Konec vyčnívající spodničky jsem nechala jako bílé lemování na konci sukně. Mají tam být totiž kraječky, ale jelikož spodnička vyčnívala a připadalo mi to pěkné tak jsem to tak nechala ^^.
Na nohách mám bílé nadkolenky, které už mám docela dlouho. Usoudila jsem totiž, že v punčocháčích bych se určitě vařila když mám tu spodničku a tak tohle byla lepší varianta.
Boty jsou velmi sporné. Mají to být černé sandálky a já mám tmavě červené lodičky. Proč? Protože když jsem je jednou po Vánocích viděla v obrovské slevě (asi za 100 Kč) a připadaly mi naprosto skvělé pro tento kostým. Ladí k šatům. Samozřejmě, že černé by byly přesnější, ale to jsem tehdy nedomyslela. Ale lodičky bych brala tak nebo tak. Mám krátká lýtka, takže lodičky jsou perfektní způsob jak nohu krásně prodloužit. Vždy když nosím sukni tak mám boty na podpatku. Pokud člověk v těch botách nejde na boso a má zastávky na posezení, tak se v nich krásně chodí XD.
Mašlička ve vlasech je udělaná ze pásku starého sametového županu moji drahocané maminky XD. Měla ale nejhezčí barvu, jakou jsem našla. Koupila jsem už aji stuhu z galanterie, ale ta barva byla moc křiklavá, takže jsem ji nakonec nepoužila.
A nyní fotky z výroby ^^
Vršek s límečkem a ohyby rukávů
Pod mým dědkouškem Sambíkem ^^
Našívání zipu (poprvé a naprosto úspěšné!XD)
Hotový vršek bez rukávů
Puf rukávy ^^
Našité puf rukávy XD
Čas na rukávy samotné!
Našité ohyby
A připojíme k vršku ^^.
A sukně!
Nezavázaná mašle XD
Na tomhle kostýmu jsem opravdu ušetřila, protože jsem si vyhlídla výprodej a šla jsem nakoupit látky v něm ^^. Jsem ráda, že jsem našla takovouto dobrou! Obě látky mě stály tak 200Kč. Šla jsem tam i když jsem byla nemocná a měla jsem ležet doma XD. A jsem ráda, že jsem to udělala! I když mě to dávalo hodně přemáhání nekašlat a nesoplit v takové hromadě lidí co tam byly XD.
Vlasy jsem měla svoje XD. Usoudila jsem, že tu délku nemám zas tak odlišnou od Lichtenštejnska a barvu už vůbec ne a tak jsem šla jen ke kadeřnici dát to do té správné formy. Tak krátké jsem to snad nikdy neměla XD. Na některých obrázcích to má udělané do podkovy ten účes, ale to jsem nechtěla. Bála jsem se, že to bude vypadat blbě. Taky jsem se hodně bála úplného výsledku cosplaye s tímto účesem, protože hodně lidí řeklo, že mě to udělalo víc dospělou… A to zrovna nepotřebuju XD. Nakonec to ale dopadlo celkem dobře, dle mého uvážení ^^.
Tenhle cosplay je asi první co jsem doopravdy doopravdy chtěla a opravdu si ho užívám ^^. A mám z něho docela velkou radost ^^. Ale dostala jsem poučení! Nikdy už nebudu ten kostým prát celý, protože ta červená pouští barvu a bílé místa na kostýmu mi zrůžověly XD. Naštěstí jsem to nějak zavčasu vydrhla a nechala vybělit na sluníčku, že to až takové růžové není XD. Já tu růžovou tam ale ještě vidím, ostatní už ne XD.
Chtěla bych taky strašně poděkovat Hanzovi, který se mnou do toho šel a udělal sakra dobře! Protože lepší Švýcarsko jsem si naprosto nemohla přát! Naprosto mu to sedlo, slušelo a musela jsem se držet abych se na něho nevrhla XD. Takže mockrát děkuju ^^.
Taky tedy na závěr zbývá jen:
♥ Marukaite Chikyuu ♪ Marukaite Chikyuu ♪ Marukaite Chikyuu ♪ Rihitenushutain desu♥
♥With Switzerland♥
-foto by Gorthaur

♥Piknik♥
-foto by Veronika Kužílková
-Švýcarské koláčky jsou handmade!^^

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *