«

»

Stužkáč

Každý řádný student střední školy musí projít stužkováním aby byl oficiálně považován za maturanta. No… řeknu vám… Myslela jsem, že po stužkáči se budu cítit ještě víc deprimovaná, že jsem maturant. Ale ta stužka ve mě budí pocit hrdosti XD. Jsem maturant! Vždycky jsem se na ty lidi, co mají na batozích připíchnuté stužky, dívala s respektem a teď si ji tam nosím taky ^^.
O čem vám ale chci povyprávět je stužkáč samotný. Nevím v jakém duchu stužkáče probíhají na jiných školách ale u nás je to velmi… takové rozjuchané XD. Hlavně, že celý stužkáč vlastně organizuje třída sama bez pomocí nikoho jiného. A to je závažný bod, kde se naše třída sekla… Celý rok se jenom tolerujeme a zároveň ignorujeme, nikdy v naší třídě nebyly žádné roztržky. Ale nikdy jsme se neorganizovali, že bychom udělali něco na Vánoční besídku nebo něco podobného. Jednou jsme byla jediná třída co, nic neměla právě na Vánoční besídku připravené. No a teď chtějte po třídě, která za celé 4 roky se ignorovala, aby se organizovala a něco společně vymyslela XD. V naší třídě není žádný pevný vůdce a nikdo se nechce cpát do předních vedoucích pozic, aby ho ostatní náhodou neudupali za špatné velení. Dohadování tématu stužkáče bylo velmi těžké, ale skončilo to u Cestě kolem světa spojené s Růžovým panterem. Dovolím si podotknout, že s prvním nápadem na téma jsem přišla já a já chtěla Pokémony XDDD. Nikdo to nikdy neměl a bylo by to podle mě úžasné, že by každý člověk byl nějaký Pokémon a měla jsem spoustu nápadů na scénky. Bohužel jsem byla vypískána s tím, že nikdo nemá čas se sraním se nad kostýmy a že učitelé to nepochopí. Dobře teda, sklapla jsem. Když se jim nechce nic dělat tak prosím. No ale s Cestou kolem světa jsem docela souhlasila, páč jsem věděla, že tam musí být Asie a hýbali se ve mě Hetalistické pudy XD.
Dobře, řeknu vám tedy náš úžasný program pro učitele XD. Zvaní stužkáče byl formou toho, že spolužák se vřítil do tříd a liskl sebou o zem „jakože mrtvý“ s nožem v břichu. Zbytek třídy byl nastoupený podél třídy a každá skupinka oblečená jako nějaká země např. USA – Sochy svobody, Francie – malíř, Španělsko – Flamingo tanečnice atd… Jakmile se zavražděný skácel k zemi, přihopsal Růžový panter a pozval učitele na Stužkáč, kde se vyřeší záhada kdo ho zabil a ze které země vlastně byl. Já na zvaní nebyla, byla jsem nemocná, takže jen povídám co mi bylo řečeno XD.
A na stužkáči byly scénky vlastně vcelku taneční, prezentující každá nějakou zemi a na konci mělo být rozuzlení. Ovšem to vám řeknu dopředu… Mí drazí spolužáci se stačili ožrat už v začátku, takže na konci na nějaké rozuzlení zapomněli. Všichni to vzali ve vtipu, já trpím nad tím jak katastrofální stužkáč byl pro učitele. Ano, já si užila zábavu, ostatní taky, ale všechno jsme to dělali pro učitele aby se bavili. Když jsem viděla jejich tváře při některých situacích tak jsem se jen styděla.

Takže co všechno jsme měli za země? Asie (říkali tomu Korea, ale tak bylo to spojení Číny, Japonska i Koreji, neznalci v tom nevidí vůbec rozdíl…), Francie, Španělsko, Česko, USA, Anglie. Aby to nebylo zas tak chaotické, tak si skupinka 3-4 lidí vzala nějakou zemi, pro kterou vymyslí scénku a jídlo. Já jsem samozřejmě si vybojovala Asii, přidala se ke mě má nejlepší kamarádka a dva kluci, které jsem naprosto ve skupince nečekala a nikdy jsem se s nimi nebavila. Protože jsem všechny členy znala tak jsem věděla, že když se velení neujmu já tak to bude stát. Bavilo mě to ale ^^. Už od začátku bylo jasné, že Asii bude přisouzen Gangnam style. Ten mimochodem miluju a nebyla jsem vůbec proti ^^.
Po nějakém čase jeden kluk z naší skupinky byl vyhozen za neúčast (ano jsem tvrdá, ale nehodlám se otravovat s lidmi, kteří nespolupracují) a zbyli jsme jen tři.
Scénka byla následující:
Já jsem byla asijská princezna, dáma z vyšší společnosti. Spolužák byla tanečnice, geisha, konkubína (co chcete XD), která mě měla oblažovat tancem a spolužačka byla můj samuraj XD. Na začátku scénky mě oba přinesli na židli a bavili mě v doprovodu tradičních japonských nástrojů ve snoubení s písničkou Bad Apple od ShouRinka. Princeznu takový život už nudí. Proto se zvedne, nechá si od samuraje podat sluneční brýle a začne tancovat Gangnam style spolu s celou třídou, která se v ten moment vyřítí za princeznou. Jako sestavu jsem nenechala jen tuctové poskakování, ale vlastně snažila jsem se třídu naučit sestavu na celý refrén. Asie byla moje a já se rozhodla jí udělat perfektní, když mám vládu alespoň nad tímto.
Jsem strašný perfekcionista v tomhle. Když jsem viděla, jak jsou všechny scénky jednoduché, nezajímavé a jak třída není synchronizovaná tak jsem trpěla jak něco. V posledním týdnu jsem kvůli tomu chytala strašné krize a na zkouškách má nespokojenost s aktuálním stavem šla vidět. Sama totiž vím, že všichni nemohou mít v tom cit a každý je dobrý na něco jiného. Takže je nemožné po celé třídě chtít aby jeli synchronizovaně a vůbec aby si pamatovali všechny kroky. Zkrátka asi jen já a kamarádka jsme takový blbci, že po zkoušce se ještě setkámě u mě a sestavy cvičíme, mezitím to ostatní vesele zapomínají a vůbec jim to nevadí.
Já si tu vlastně celou dobu nechutně stěžuju co? XD Pro mě bylo na stužkáči No.1 pobavit učitele a předvést jim co umíme než být ostužkovaná, ožrat se a pobavit se sama za sebe. Ovšem takový postoj jsem měla ve třídě jediná, takže jsem trpěla jen já. Jakmile zbývalo ale jen pár dnů do stužkáče, tak si ubohost našeho výstupu uvědomili i mí dva milí přátelé, takže jsem se trochu uklidnila, že nejsem jen já taková přehnaná hysterka xD.
Takže keců o mých trapných pocitech bylo dost a začínají konečně fotky XDD
Asijská žranice. Jooo jediné v čem stužkáč neměl konkurence bylo množství jídla XD. Každý přinesl strašně moc jídla a pak jsme si to druhý den rozdělovali, protože nikdo nic nesnědl XD

Koláčky štěstí ^^. S kamarádkou jsme je pekli poprvé a taky jsem se dozvěděla, že vlastně z Číny vůbec nejsou XD. Ale… to je všem úplně jedno… XD Bylo to ale nejnáročnější dělání sladkého co jsem kdy zažila XD. Do koláčků se totiž motto muselo vložit ještě když byl koláček rozehřátý, takže jsme měli docela popálené ruce XD.
NAŠE PRVNÍ DANGO!!! Konečně!!! XDD Tak dlouho jsem je chtěla udělat a konečně je to tady XD. Nevím, jestli dopadli tak jak měli… Měli zvláštní chuť možná až bezvýraznou. Dávali jsme do nich aromata, takže měli nějakou chuť jemně. No čekala jsem něco víc, ale třeba to tak má být XD.

Stoly nachystané pro usednutí kantorů. Stužkáč jsme měli v prostorách Sokolovny v Kvasicích, takže tam bylo místa a místa!
Šerpy a stužky připravené! Moc se mi líbila barevná kombinace ^^. Jsme více než z půlky dívčí třída, takže je to viditelné na barvách XD. Ale máme je krásně sladěné ^^

Nacvičování Gangnam stylu, těsně před příchodem profesorů. Ano to v té akční pozici jsem já XDD. A tohle je vlastně jediná fotka, kterou z naší scénky uvidíte, protože z nějakého důvodů se zrovna origoš Gangnam style nefotil… Naprosto to nechápu. Nejvíc mě to právě mrzí, protože jsem pro mou geishu, samuraje a pro sebe ušila kimona (velmi laické yukaty prosím XD), takže má práce nebyla vůbec nikde zaznamenána. Pak jsem v tom kimonu lítala celej zbytek večera, ale prostě nikde v něm nejsem vyfocená, což mě docela mrzí.

Před večeří ^^
Přípitek. V mém případě jen usrknutí, zašklebení a předání mé fialové kamarádce XD


A stužkování samotné ^^. Byla udělána prezentace, kde bylo samozřejmě takové to klišé, kde jsme jako malí. Náš stužkovací kmotr a kmotra mají hádat kdo to je a podle toho chodili se ostužkovat. Viditelné články třídy uhodli hned, mě nikdo neuhodl XD. Ale byla to asi fakt taková nejdojemnější část stužkáče… Jsem si tak říkala „Bože to je krásné! Tehdy byli tak malí a nevěděli co je čeká a teď tu klečí a chystají se sloužit onu zkoušku dospělosti!“XDDD No ale tuhle dojemnou myšlenku mi zrušila příprava na nadcházející scénky XD

Rusko a trapné zpívání Kajuši = nejvíc zabité představení celého večera.
Španělsko a tancování na mix (mnou sestříhaný… hoho XDD) WakaWaka, Macareny a Asereje. Prosím, měli jsme si donést oblečení jak na léto… Kdo byl jako jediný v šátku, žabkách a slamáku?! Já! Naštěstí mě nikdo nebuzeroval a já jsem byla ráda, že sice vyčnívám ale držím se plánu a neseru na to XD
Francie aneb druhý vrchol večera spolu s Gangnam stylem. Francie začala Douliou Douliou Saint Tropez, kde jsme byli velmi retro oblečení a váleli velmi lehké retro tanečky. Na to přišel „Fantomas“ (jo… ten šmoula s koupací čepicí na hlavě XD), která tam procházel, my luskali… a nyní přichází má oblíbená pasáž… „Ladies and gentleman, Welcome to the Moulin Rouge!“
Já si svlíkla šaty, pod kterými jsem měla tento „sexy“ ohoz a začala Lady Marmelade XD. Nejtěžší sestava ze všech, kterou jsem si nejvíc užívala ^^.

Holkám to moc slušelo jen co je pravda ^^.


A k USA byla nevím proč hozena módní přehlídka… Kde jsme si měli nahodit prostě nějakou šílenou kombinaci oblečení. Zjistila jsem, že mi dělá problém naházet na sebe na co příjdu a udělat něco šíleného… Je pro mě lehké udělat něco co ladí a sluší XD… Tak proto jsem i tak docela barvově sladěná… Ale takhle bych oblečená nevyšla na ulici, tím pádem to plní účel XD.

No a po tomhle už byla volná zábava, kdy jsme vytáhli učitele na parket a tančili takové ty odrhovačky z dětství XD.

V tělocvičně někteří spali, včetně mě a ráno jsme pomáhali s uklízením a hlavně seškrabávání lepící pásky z parket… Kluci si totiž udělali na Anglii scénku na jejich fotbalový klub (kterou stejně nikdo nepochopil XD) a udělali si hřiště. Šlo to dolů vééélmi blbě a pomalu, takže se na to museli sesypat všichni přítomní.
Mňo a to je konec XD. Jsem ráda, že je to za mnou a i přes takový jemný nezdar ve scénkách tak jsem ráda, že jsme to nakonec nějak zvládli. Teď už se jenom učit, učit, učit… Jó je to teď mazec ve škole… Mám toho opravdu jak jsem předpokládala trochu moc… Ale jak vidíte, tak alespoň o těch víkendech se vám ozvu, když už nic XD. Tak žijte blaze a vychutnávejte životy, kdy nemusíte maturovat či už máte po všem!!! Ani nevíte jak vám to závidím XD

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *