«

»

Dojahůdkováno!

Jelikož jahodová sezóna pomalu končí a já se za pár dní ztrácím z této země na dva týdny, tak jsem musela s jahůdkovou brigádou skončit. Pravděpodobně, až dojedu, tak se totiž už nebude prodávat. Dneska jsem měla poslední směnu a strašně jsem si ji užívala ^^.
Byla to má úplně první brigáda a strašně mě bavila. Nejen, že jsem byla mezi mými malými dětmi , ale tak jsem zjistila, že mě baví pracovat! Nikdy jsem nevěděla, jestli budu schopna něco prodávat, dělat s penězi, komunikovat s lidmi. Myslím, že mi trvalo tak týden, než jsem se tak aklimatizovala a na všechno přišla. Pamatuju si, jak jsem svou druhou směnu měla nekonečnou řadu lidí, strašný chaos, vracela jsem blbě, lidi si stěžovali, prostě jedno velké fiasko. Postupně jsem se ale naučila z hlavy výborně počítat a vracet dobře. Co mě strašně ale bavilo byla ta komunikace s lidmi. Vždycky jsem chtěla dělat nějakou práci, kde mohu lidi obsloužit s úsměvem, páč vám to většinou vrátí a pak máte dobrou náladu oba dva xD.
To, že pracuju mě nějak naplňovalo pocitem štěstím. Prostě, že jsem pro tento svět alespoň nějak drobně užitečná ^^. Chápete, furt studujete, ale všechno vlastně děláte jen pro sebe. Tohle děláte taky pro sebe jasně, vyděláváte prachy. Ale prostě už je to něco jiného. Tak nějak jsem si zkusila, že pracovat mě bude bavit ^^.
Co mě taky jahůdky naučili? Všichni lidi jsou divní. Všichni, kteří musí obsluhovat různé lidi, tak se rozčilují, jak debilní ti lidi jsou. Jo jsou XD. Každý je jiný a hodně krát se objeví opravdu nějaký podivín. Všechno tohle mě ale pomohlo se nějak otevřít. Vždyť já jsem se předtím aji bála v obchodě se na něco zeptat, protože jsem nechtěla obtěžovat, nechtěla jsem se ztrapnit, nechtěla jsem vyčnívat. Teď prostě jdu a zeptám se, mile, slušně, normálně, páč vím, že je to naprosto normální a nedělám nic špatného. Prostě ta komunikace s lidma mi strašně pomohla v té ostýchavosti k okolnímu světu ^^. Víc ty lidi beru s nadhledem a s větším optimismem.
Co ale jediná …no dalo by se říct negativní věc byla, že mě ty Holešovické jahody rozmazlily XD. Ty jahody byly ty nejlepší jahody co jsem kdy v životě jedla!!! Jo… když se někdo nedíval a já měla ukrutný hlad, tak jsem se jima furt cpala… XDDD A taky jsem samozřejmě brávala domů ^^. Ale, teď nechcu jahody ze supermarketu ani vidět. Pamatuju si, jak chutnají… S porovnáním s Holešovem… Planě, nijak, kysele. Jo, rozmazlily mě. A to je špatné, páč budu celý rok čekat na jahodovou sezónu! XD A nebo to nevydržím a fakt si pak zase zvyknu na ty supermarketové XD
Ve dnech svých posledních směn jsem si vyfotila své pracovní místo ^^ Měla jsem ve všem systém! A bavilo mě to! XD Například, vidíte ty dvě krabičky před těma bednama? Do jedné vybírám z beden shnilé jahody a do druhé jen pomačkané a měkké, které pak prodávám za poloviční cenu na marmeládu ^^. Pan dovozce jahod, tomu říká Sračkoidy XDD.
Nějaký chlupatý pán, co tam prodával ovoce na trhu shání brigádnice, tak zkoušel naverbovat i mě. Až se vrátím z dovči, tak se mi prej ozve no, ale ještě si chcu rozmyslet, jestli do toho půjdu. Jasně, další peníze navíc, ale už to ty jahody nejsou a stejně to bude všechno dovoz xD. Spoléhala jsem na to, že budu mít celý srpen pak volný a budu moci se plně soustředit na šití, páč mám opět jemný skluz XD. No uvidíme, jak se rozhodnu. Za jahůdky jsem si našetřila docela dost, takže hluboko do kapsy ani nějak moc nemám ^^.
Strašně jsem za tuhle práci věčná. Sice to byly trapné dva měsíce, ale já si je moc užívala ^^.
Takovéto zkušenosti do života jsou vždy dobré! ^^

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *