«

»

K-On cosplay – Yui’s Guitar alias Gíítáááh!

Yui_guitar_2 LPNSTDPHSCH1-Finish-Shot

 

Tak, usoudila jsem, že Yui mám tak ráda, že jí pořídím kytaru! XD To byl ale blbý nápad… To jsem si říkala tak nějak přesně uprostřed vytváření Gítáh… XD Původní můj plán byl koupit si originál. Ano. Tatínek mi sdělil, že pokud se první naučím na kytaru hrát, tak mi na koupi přispěje. Moudrá slova. Inu, ambice byly veliké a taky jsem se začala učit na naši akustickou kytaru. No moc dlouho mi to nevydrželo… XD Kytara není můj nástroj a neměla jsem dostatečnou motivaci (třeba Yui hecovaly samotné holky XD). Tak jsem tohleto vzdala a na nějaký čas jsem se úplně vzdala myšlenky na kytaru. Protože… vyrobit ji? Pffff!!! Nemožné! To nedám. Někdo jako já, co jenom šijie, nemůže začít craftit něco tak složitého! Tohle jsem si myslela, až jsem se dostala do období, kdy jsem si asi myslela, že všechno je možné a začala jsem shánět informace a materiály. XD A několika měsíční teror začal. To, co teď uvidíte, jsou fotky z podzimu, zimy a jara…. Ano, 3 roční období stačily uběhnout, než jsem ji dokončila. Proč? Protože jsem se tak strašně bála TT.TT. Viděla jsem, jak se mi to sype pod rukama, nevěděla jsem jak to napravit a nevěděla jsem vůbec co bych měla dělat dál a neměla jsem rozmyšlené spoustu věcí. Pořád mám respekt k lidem, co umí dělat zbraně a různé propriety ke cosplayi… Pamatuju si jaké nervy jsem měla s prvním šitým kostýmem. Inu… moje první proprieta ke cosplayi se tím pádem taky nemohla obejít bez nervů. Začátky jsou vždycky těžké. Upřímně doufám, dále už to bude o něco lepší.

houkago_tea_time_logo_vector_by_yxero-d4m2pz6

No! Konec pocitů a jdeme teda na to jak jsem se s tím teda opravdu vypořádala! Hledala jsem na internetu inspiraci a dokonce jsem našla celý návod na to, jak vyrobit kytaru z kartónu. Připadala mi to jako velmi levná metoda a výsledek vypadal naprosto úžasně. Pokud chcete vidět, jaký přesně návod to byl, tak ho najdete ZDE.

I když jsem myslela, že mě to vyjde levněji… Více než 1000 Kč jsem dala za další věci kolem toho. Ale základ byl zadara XD. Určitě jsem teda jako ušetřila, ale teda nedokážu si představit, kolik bych musela platit, kdybych ji měla z něčeho jiného. Mimochodem originální kytara, podle které jsem jela je: Les Paul Standard Cherry Sunbrust ○^^○

houkago_tea_time_logo_vector_by_yxero-d4m2pz6

Pevný základ

???????????????????????????????

Všude na netu jsem hledala jak takhle kytara je veliká, široká, tlustá, dlouhá…. Pravděpodobně jsem blbě hledala, ale nic jsem nenašla. A tak jsem si vymyslela vlastní rozměry XD. Hodně jsem se řídila podle toho, jak veliká je kytara vzhledem k Yui. Zkoumala jsem všechny obrázky kde ji drží a podle toho udělala dlouhý krk. Nakonec jsem zjistila, že jsem ji udělala jaksi moc velikou, ale pak jsem zase zjistila, že ta kytara je schválně na Yui taková trošku větší, protože je to malá Japonka XD.

 

2

Část materiálů. Hodně krabic (od taťky z práce… vážně moc nápomocné ♥), barvy, lepidla, role, nože a hlavně ten návod podle kterého jsem to dělala. XDD Hodně materiálů jsem dokupovala průběžně podle toho, co jsem potřebovala a co mě zrovna napadlo.

 

3

Lepení přední a zadní strany těla. Všechno se vlastně skládalo z nalepených kousků kartónů na sebe což dělalo onu tloušťku.

 

4

Boky dodělány, hlava také a vše obaleno ve tvrdém lesklém papíru (aby po nasprejování zanechávala kytara lesk).

 

5

Tímhle hovnem jsem zadělávala nerovnosti a mezery v záhybech a tak různě. Vy zkušení jste jistě poznali, že jsem zašprýmovala a to hovno je ve skutečnosti tmel. XDDD

 

6

Tady je všechno zatmelované už i spolu s krkem a čeká se na přilepení. Kraje samotného těla jsem oblepila páskou na kabely (v garáži jsme to měli… prostě mě to napadlo… XD).

 

7

A tohle je jen ukázka mého pracoviště v garáži. V zimě mě tam byla fakt kosa, tak jsem si tam nechala na sebe foukat ohřívač. Kolikrát jsem ho aji použila na to, aby mi urychlil lepení a podobné věci XD. Dlouho jsem tam i tak s ohřívačem nevydržela… I když letos nebyla zima nic moc XD.

 

8

A všechny tři části jsou přilepené k sobě. Důvod, proč jsem oddělila hlavu od krku byl takový, že jsem chtěla mít hlavu jemně nahnutou dozadu, tak to u kytar bývá. Haha… Sama pořádně nevím jak celou kytaru udělám a přidávám si k tomu ještě takovéto zbytečnosti! Stejně to nebude vypadat jako opravdová kytara, tak o co se tady sakra snažím?! XDD

houkago_tea_time_logo_vector_by_yxero-d4m2pz6

Barvení

9

Haha… a já jsem si myslela, že mám nejhorší za sebou… Jak naivní! XDD První jsem začala s krkem… Dalo mi to velké rozhodování co je výhodnější udělat první, ale tož šla jsem radši na to lehčí.

 

10

Stala se mi taková nepěkná situace, že se mi přilepily noviny k tělu pomocí nasprejované barvy a nejdou pryč. A to kvůli tomu, že jsem to sprejovala na zemi a nebyla jsem pozorná. Proto mi tatínek pomohl udělat kytaře takovou hezkou houpačku, abych ji mohla sprejovat ve vzduchu a aby se ničeho nedotkla. Velmi suprové! ^^ A Gítáh měla houpačku! XDDD Mrzí mě ta přilepená papírová část, protože jde i pod lakem vidět, protože nemá lesk. Ale takových míst se potom na kytaře vytvořilo hodně, tak jsem už nad tím musela máchnout rukou XDD.

 

11

První verze nasprejování těla. S tou žlutou jsem to přehnala a kraje jsem dělala ručně, proto jdou vidět, že některý pruh je širší a některý užší. Už jsem to tak chtěla nechat, ale pak jsem si to rozmyslela a hecla jsem se to opravit.

 

???????????????????????????????

No a druhá verze se mi líbí o hooodně více, takže jsem udělala dobře. Bylo sakra těžké vytvořit ten jemný přechod ze žluté do červené. Vím, že původní kytara ten přechod má více plynulý a více pěknější, ale prostě já to lépe už nesvedla. A kraje jsem objela zase páskou na kabely, tentokrát bílou a všechno je krásně stejnoměrné. XD Taky asi jste si všimli, že mi tam chybí takové ty pruhy, co tvoří dřevo. Mě se s tím fakt nechtělo srát a taky jsem věděla, že bych to pokazila. Vím, že nejsem umělec, co se týče kreslení a na takové detaily jsem si vážně netroufla. Uspokojoval mě fakt, že u slavné cosplayerky Neneko jsem viděla tuhle kytaru stejně nastříkanou jako mám já. Čili bez pruhů. A vypadalo to hezky, alespoň pro mě.
Taky si můžete všimnout, že jsou hotové pražce, které jsou nalepené ze samolepícího papíru a stříbrného kartónu. To byla matematika vám řeknu. XDD

houkago_tea_time_logo_vector_by_yxero-d4m2pz6

Ladiče, přepínače, atd.

???????????????????????????????

Veškeré tvary všech blbostí co ta kytara na sobě má jsem překreslila z několika obrázků opravdových kytar. Snažila jsem se najít hodně obrázků, kde je ta kytara vyfocená v různých pozicích a vytvořit si 3D obrázek oněch blbostí. Věděla jsem, že nedocílím profesionální podoby ale jen… podoby XDDD. Pak jsem zkoušela onu velikost na mojí kytaře aby to vypadalo nejvíce přirozeněji.

 

???????????????????????????????

Z čeho jsem modelovala? Všechny propriety jsou z mé staré dobré na vzduchu schnoucí hlíny. Říkala jsem si, že tady jsem možná šlápla trošku vedle, ale nevěděla jsem z čeho jiného bych to měla vyrobit. Jsem vážně neználek v tomhle oboru. Je fakt, že návodu jsem se držela jen do nějaké části a nějaké věci jsem si udělala po svojem, protože se mi jejich způsob nelíbil XD. Oni by ty propriety dělali zase z kartónu. Já jsem tak nějak už neměla na tmel vůbec náladu a tak nějak jsem v tom neviděla tu cestu.

 

15

Tady jsem si ještě myslela, že to bude vypadat naprosto epicky.

 

???????????????????????????????

Jakmile jsem to začala barvit, tak už se mi škňůřil obličej a viděla jsem, jak blbě to vypadá a jak ty nerovnosti jsou úplně vidět. Mimochodem ladiče jsem nabodla na hřebíky. XD

 

???????????????????????????????

První jsem to namotávátko na struny (omlouvám se, má kytarová terminologie stojí za prd XD) udělala taky z hlíny, ale vypadalo to strašně divně a věděla jsem, že to nebude držet. Naštěstí jsem našla v garáži dostatečný počet šroubků, které naprosto suprově odpovídaly velikostně i délkově a mohly tím pádem elegantně parodovat namotávátka. XD

 

18

No a čas všechno nalepit na kytaru. Jde jsem použila už sekunďák, protože jsem chtěla, aby to váááážně drželo. XD Ráda bych taky na sebe práskla, že ty zlaté 4 kolečka/ladiče na těle jsem koupila z e-baye. Věděla jsem, že prostě nejsem schopná je vytvořit hezky, tak tohle je jediná profesionální část na mé kytaře. XDD Pak už jsem jenom namotala a přilepila struny, které jsou ve skutečnosti rybářské vlasce a….? Hotovo!

houkago_tea_time_logo_vector_by_yxero-d4m2pz6

DSC_0012 DSC_0015 DSC_0017 DSC_0018 DSC_0019 DSC_0021

Inu jak vidíte, práce to dokonalá není. A přitom je to taková blbost, co? XD No.. S výsledkem úplně nejsem spokojená, ale…. Já ji mám tak sakramensky ráda! XD Za ty měsíce co jsem se s ní štvala, jsem si k ní vypěstovala takový vztah zvaný láska a i když není dokonalá, tak ji mám ráda jak svoje děcko. XD Však je to moje děťátko! Můj výplod na tomto světě! XD Zjistila jsem ale, že když se člověk na Gítáh nedívá až tak moc detailně, ale celkově a z dálky, tak je celkem pěkná! XD Mno… můžu si to napsat do životopisu, vyrábím kytary XDDD

Největší dík asi patří taťkovi, protože ten se přecejenom více vyzná v těchto věcech a hodněkrát mi opravdu velmi dobře poradil. Ten tmel byl jeho nápad, udělal mi houpačku a vůbec docela se staral. Moc jsem mu za to vděčná. Sama bych to zrujnovala ještě více XD.

Gítáh mě ale nutí, abych udělala kvůli ní další verzi Yui, protože nechce být tak rychle hozena do zapomnění. Po Animefestu jsem na ni nějak více hrdá, protože spoustu lidí mi ji pochválilo a to mi zvedlo sebevědomí (přirozeně XD). Proto ji nevidíte naposled!!! XD

6 komentáře(ů)

Skip to comment form

  1. Karune

    Jů, na další verzi se moc těším, Yui ti bezvadně sedne :33 *dopsala a snaží se tvářit, že na kontrolní otázku x * 4 = 32 nemusela použít kalkulačku… to víte, prázdniny XD*

    1. Yuu

      Děkuji ti moc!^^ Hahaha XDDD Když se přehlašuju so administravy blogu, tak to taky po mě chce počty a nemálo mám s tím problémů! XDDD Nemusíš se cítit blbě! XD

  2. Yumi

    Normálně bych si typla, že jsi tu kytaru udělala z polystyrenu! (Podlé toho progressu kde je natřená bílou barvou) Netušila jsem, že jsi základ nakonec udělala z kartonu, vypadá to opravdu dost dobře :3 Jinak to s tím hovnem mě pobavilo XDD Jsi moc šikovná a na tvém místě bych se nebála pustit se do dalšího craftění :)

    1. Yuu

      To bílé co tě zmátlo je bílý papír, ve kterém je ten kartón obalen. XD Děkuji ti moc za pochvalu.^^ Dlouho nemám v plánu zase něco craftit, ale mám v cosplay plánech už postavy, které to budou potřebovat. XDD

  3. Nami

    Woow tak to se ti fakt povedlo! 😀 Vypadá to úžasně. :3 Já když se pustím do dělání něčeho ..třeba i úplně primitivního vždycky to totálně zkazím.. :/ Si moc šikovná holčička! 😀 😀

    1. Yuu

      Vždyť já jsem ji taky zkazila! XD Ani nevíš jak jsem se kvůli tomu štvala! XDD Ach jej XDD Děkuji ti moc ale za pochvalu ○^^○ Nevzdávej se! Jistě jsi schopná toho mnoho dokázat! ^^

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *