«

»

*Animefest 2010*

Logo Animefest

 

Takže! Jelikož jsem měla čest se účastnit téhle úplně úžasné akce, tak jsem se rozhodla vám něco o ní povyprávět ^^. Jsem konečně vyspaná, takže jsem si utřídila myšlenky a stejně jsem si chtěla nechat tuhle recenzi na dobu, až budu mít klid a budu vyspaná. Animefest jak je obecně známo je největší setkání fanoušký anime a mangy v ČR. Už jsem vám tu kecala o tom jak půjdu v cosplayji (cospleji XD). Samozřejmě že to bylo přesně tak, jak jsem naplánovala ^^ Šla jsem za Chii a sestřenka za Yuuki :). Takže abych začala od začátku:

Pátek

Díky našim milovaným maminkám (teda hlavně díky mamince sestřenky, mojí tetě) jsme měli odvoz tam i zpátky. Luxus, co? 😀 Akorád sestřenka zrovna ten den musela v Brně dělat dopoledne přijmačky na vysokou. Tak jsme ji tam vysadili a šli jsme na Vaňkovku nakupovat. No… to radši nebudu komentovat, protože s mojí drahou maminkou máme o nakoupování úplně jiné představy a samozřejmě jsem se musela přizpůsobit hlavně proto, že byla tak laskavá a odvezla nás do Brna. Nakonec jsme už šťastně stály s bágly před Sálem B. Bakaly a s úsměvem mávali odjíždějícímu autu. No ale zbývá hodina do otevření registrace. Nikdo tam není, jenom mi tam chvilku stály jak trapáci XD Nechtěly jsme se s tím nákladem někde tahat, ale nakonec nám nic jiného nezbývalo. Šli jsme do Mekáču, koupili jsme si tam rovnou i oběd na zítřek, páč jsme čekali, že na to nebude moc času. Hledání Mekáču byla taky sranda, protože jsme tušili, že je jenom někde za Scalou a to jsme nevěděli ani kde ta Scala vůbec je XD. V Mekáču jsme se i převlíkla do sukně a nadkolenek, abych vypadla víc jako že patřím k Animefestu XD Do cosplaye jsem ještě nechtěla chodit, ten jsem si nechala na celou sobotu. Sestřenka už byla nastrojená do svého černého gotic úboru od začátku a s krosnou na zádech vypadala dosti hezky 😀 Tak jsme se doblahočili zase k Bakalovi, tam jsme sedli k jednomu stolu a dívali se jak se tam pomaličku scházejí lidi, převážně všeci v cosplaji, což mě poněkud vyděsilo. Byla jsem vyděšená poprvé i z Brna, protože na takovou hordu lidí nejsem vůbec zvyklá a co teprve hrodu lidí v kostýmech XD Takže vlastně celý pátek byl takový nesmělý a celou dobu jsem si trošku namlouvala, že tam nemám co dělat. Nevím, nějak jsem si nepřipadala jako právoplatný otaku, možná tím, že jsem neměla cosplay… Všichni se tam spolu bavili a my jsme tam v rožku seděli a blbě čuměli. I na sestřenku to drobně působilo, hlavně taky ta horda lidí a taková nervozita byla, protože jsme vlastně furt nevěděli co a jak. Drobně se mi zvedla nálada po registraci. Dostali jsme FestZin, program s mapkou, jmenovku, samolepku od ZonerPress (taková sběratelská akce teďkom frčí, asi se ji zúčastním XD) a samozřejmě jsem si zdarma vybrala klíčenku.
Chibi
Vybrala jsem si jakousi chibinku se smetákem (bohužel nevím z jakého anime je), protože se mi opravdu ze všech tak nejvíce líbila a už doma jsem si ji vybrala. Dost jsem prskala, když jsem se dozvěděla, že nevybrali Inuyashu jako klíčenku, protože tam byla jedna úplně boží… No nedá se nic dělati, mám chibi se smetákem XD ale je pěkná, od Baka-art, od nichž vím, že mají strašně hezké obrázky.
No a tak jsme se zase přemístili do Scaly, kde mělo být zahájení. Museli jsme si ale zase počkat, protože tam samozřejmě probíhala registrace také a lidí tam bylo jak nasraných. Tak jsme čekali dobrou dobu venku. Dokonce tam šel jeden kluk (samozřejmě neměl o anime ani tušáka XD) a jen tak řekl mimochodem když šel kolem mě: „Hej ty vypadáš jak Harry Potter! Teda jako ta… ta… Hermiona.“ a šel dál. No… představila jsem si sebe a vedle sebe Hermionu, tak to jsem se musela hned zasmát XD Nevim teda proč jsme mu tak přišla, že by ho zmátly ty nadkolenky?XD No lepší, než kdyby se neopravil a nechal toho Harryho Pottera XD Tak jsme se potom konečně zvedly, dali jsme si bágly do šatny a šli jsme na Zahájení. To bylo velmi pěkné a nejvíc jsem byla úplně v čudu (myslím že jsem nebyla jediná), když začali mluvit dva hosti AnimeFestu. Ředitel nebo zástupce (už fakt nevím co -.-) Velvyslanectví Japonska v ČR mluvil úplně roztomilou lámanou češtinou, ale ředitel studia Pierrot v Japonsku mluvil zcela Japonsky a byl tam s ním tlumočník. Tak to vždycky když něco řekl, všeci tleskali a jásali a já byla úplně v prdeli, že předemnou stojí čistokrevný japonec a slyším japonštinu na vlastní kůži a ne z počítače nebo telky XD Pak začalo Promítání Soutěžník AMV.
AMV
 Sice jsem nehlasovala ani v jedné soutěži, ale měla jsem své typy. Moc vtipných anime nebylo, spíše hodně převládaly romantické videa. Z nich vyhrálo to, které jsem si myslela. „Number 1“ z anime Zero no Tsukaima. Už jenom tou písničkou se mě to AMV získalo ^^ Anime ještě musím zkouknout, ale vidím to na ecchi… No ale tak které anime není nikdy tak trochu ecchi XD. Od čeho jsou pak otaku takový úchylové, že? XD
Hned po promítání AMV jsme se zvedly se sestřenkou a šly jsme do tělocvičny, páč ta se otvírala v osum a už jsme chtěly mít ty bágly z krku. Tak jsme se tam dotáhly (já teda z posledních sil, protože jsem měla dvě tažky do ruky, které bohužel nešli hodit přes rameno, takže před ten den už jsem myslela, že mi to urve ruce). Byly jsme tam mezi prvními, ještě někdo tam netrpělivě čekal a udělali jsme dobře, že jsme přišli takl brzo. Rozebraly jsme si žíněnky ^^ Teda alespoň já jsem si vzala. Sestřenka byla ohleduplná k ostatním a protože počítala s tím, že nebude moc psát a že bude večer lítat po filmech, tak žíněku nechala těm, kteří chtějí spinkat :). Třeba jako já. Já bych si nedovedla představit, že tam budu sedět selou noc a dívat se na filmy. Já se znám, já bych to nevydržela a druhý den jsem nechěla být jako mátoha a stejně mě ty filmy vůbec nezajímaly. Tak jsme se tam usalašily, vzaly fleka a konečně jsme šly na lehko zase do Scaly, kde bylo vyhlášení soutěží a hlavně křest nové mangy Hetalie.
Hetalia Manga
Vyhlášení bylo pěkné, ale lepší byl křest. Tento fenomén jsem ještě moc neznala. Jen jsem měla velké podezření, že to bude zase nějaké shounen-ai či yaoi, či nějaké rádoby šílené anime. No s tím šíleným anime jsem nebyla daleko. Hned po křestu (a pádu Ameriky do mezery mezi plátnem a jevištěm XD) nám pustili právě samotné anime.Hetalia Mocnosti Osy.
Zpočátku se to člověku může připadat dosti chaotické, což to působilo na mě. Ale pak jsem si nějak zvykla. Ale úplně mě uchátila prostě ta podstata toho anime XD Z dob myslím že 2.světové… asi se pletu XD tak z této doby to bylo a vystupují tam chlapi, kteří představují každý jednotlivou zemi, mají její povahy, její kroj a dokonce i jméno. A jak jsem slyšela na jedné hezké recenzi: Jak se země k sobě v té době chovali, tak se chlapi chovají k sobě. No prostě sranda XD Možná bych se tomu tak moc nesmála, kdybych to sledovala sama, když ten smích je tak nakažlivý XD Ale jedna kapitola fakt neměla chybu. Byla o tom jak Německo stojí v řadě u pokladny v obchodě no a včul co se kolem něho děje (kdyby byl pokladník třeba Řek nebo Španěl, nebo já už nevím XD) ale sranda to byla ^^ Škoda, že jsem byla tak blbá, a uvědomila jsem si, že chcu si koupit tu mangu až po Animefestu. Teď už ji mají v Tescu vyprodanou T_T Ale já budu čekat a jednou nastane ta chvíle, kdy si ji koupím!!! Určitě ^^ To je poprvé, co mě vlastně chytl nějaký fenomén, který chytl i ostatní. Narutem nejsem nakažená, Yaoi a Shounen-ai nejsem nakažená,… No a Hetalii už jo XD Naštěstí do přiměřené míry. Samozřejmě :). No tak po shlédnutí pár dílečků Hetalie, které byly na přeskáčku, a 5 minutové (což je taky velmi pěkné a roztomilé, takhle kraťounké je to i v manze ^^, akorád mi už z toho endingu hrabalo XD), tak já už jsem šla na kutě a sestřenka se šla dívat na filmy. I když jsem byla z toho celého dne ještě trochu nesvá, protože jsem to bylo všechno samozřejmě nové, tak jsem věřila, že se to přes sobotu změní. Pořád i přes tu Hetalii jsem měla ten pocit a říkala si „Neměla bych radši jít dom? Co když mě z tadyma vyhodí za to, že nejsem dosti otaku?! XD“ No kdybych odešla, o hodně bych přišla ^^ Což prozrazuje Sobota :) Ale to až příště :)
Poučení spaní v tělocvičně: ŠPUNTY DO UŠÍ A ŽÍNĚNKA VÍTĚZÍ!!! Kdo to má, božsky se vyspí ^^

Sobota

Takže ráno jsem se probudila tím, že mi sestřenka (úmyslně či náhodou) šlápla na nohy, ale určitě to bylo schválně XD. Z nezvyku spát na tvrdé zemi jsem byla docela rozlámaná, ale po chvilce jsem se rozhýbala. Sestřenka už byla v cosplaji a čekala nás první přednáška. To tak jsem se posbírala a šla se na záchod převléct. Někteří se sice přivlíkali i na místě, ale tak na to se moc stydím XD Na záchodech bylo narváno (nečekaně), všeci se převlíkali, krášlili, česali, čistily zuby, prostě všechno možný. Na tak velkou tělocvičnu jsem čekala větší záchody, ale co se dalo dělat. Zapichla jsem to do kabinky, tam se převlíkla, ale byl to boj XD Na zemi byla totiž voda a nechtěla jsem mít mokré nohy ani šaty, takže jsem se oblíkala jakoby ve vzduchu… No muselo to vypadat zajímavě XD Po zkrášlení jsem šla zase na své místo ke spacáku. Za chvilku ke mě přišla jedna velmi milá holka, která cosplayovala Misuzu z Air (čímž si mě hned získala) a aniž bych ještě měla uši, tak uhodla, že jdu za Chii. Trošku jsme si povídali a potom šla. Jen mě štve, že jsem byla na celém Animefestu trošku zakřiknutá a málomluvná, za co bych si nejradši teďka liskla. Mohla jsem získat tolik přátel. Misuzu jsem několikrát ještě potkala, ale nevím proč, ale nebavila jsem se s ní i když se na mě dívala a čekala až se na ni podívám. Fakt, jako jsem já to debil na entou… Ale čekám, že to příští rok bude lepší. Asi jsem byla ze všeho tak vyjukaná a nejistá, že jsem se bála i s ostatníma komunikovat. Takže příští rok mám za úkol nabrat spoustu kamarádů ^^. No tak jsem si dala ušiska, sbalila sakypaky a vyrazili jsme se sestřenkou (mimochodem trošku kapalo a bylo mokro, a já celá v bílém, takže jsem si musela sakramentsky dávat pozor) na první přednášku Vocaloidé.
Vocaloid
Už dlouho mě strašně zajímalo, co to je vůbec zač a docela se mi ten nápad líbil. Není to vlastně anime, ale takový nápad no XD Spíše se skládá z postav, které zpívajíí písničky, mají svůj charakter. Sice ty písničky jsou strašné, ale líbí se mi ty postavy a nejvíc teda Kaito ^^ A taky se mi strašně líbí uniforma Hatsune Miku… Já bych ji tak chtěla… No! Po přednášce v hotelu Continental jsem učinila zjištění! V tomto úžasném hotelu mají LUXUSNÍ UZAVŘENÉ ZÁCHODY!!!!! (víte jak to myslím s tím uzavřeným… jakože tam neluftuje ani zespoda ani z dola, že tam je uvnitř ventilace). No neprodleně jsem sedla XD. Pak jsme se porozhlédly po obchůdcích, kteří se tam pomaličku rozjížděly a vyzvedla jsem si v Dračím křídle zarezerovaného Inuyashu a Zera na klíče ^^ Jen co mě docela zarazilo, tak je to, že jsem si objednala Inuyashy dva a tam byl jen jeden. Už bylo vyprodáno. No hodně mě to zarazilo a vyvedlo z míry na celý den, protože toho druhého jsem slibovala své kamarádce Marti a ta se na něho strašně těšila. Pořád jsem vymýšlela, co bych ji mohla koupit dalšího Inuyashovského, ale nenapadlo mě nic lepšího než tohle. Dokonce jsem i pomyslela, že se vzdám toho svého, ale na to jsem byla málo hodná a moc jsem ho chtěla. Nakonec jsem se vzdala Zera i když mi to drásalo srdce a vím, že jsem zklamala i Marťu, tak proto: Marťo promiň mi to!!!!! Strašně se omlouvám!!!
Jako další na programu byla přednáška Záludnosti fandomu, ale to začalo až za hodně dlouho, takže jsme našlyherní koutek a hrály jsme DDR a naučila jsem se spoustu dalších her ^^ Třeba Para Para Paradise.
Para Para Paradise
To je vlastně úplně to samý jako u DDR, akorát s rukama. No pařila jsem na tom a nikoho nechtěla pustit, dokonce ani sestřenku a když jsem viděla že na tom někdo je, tak jsem měla strašnou chuť ho vykopnout XD Bože mám to ale hroznou povahu… No pak jsme teda šli na přednášku Záludnosti fandomu, aneb autoři pište tak, jak chceme!,
Záludnosti fandomu
 kterou shrnuji jako nejlepší přednášku ze všech. Kvůli této přednášce jsme si nechala ujít i Cosplay soutěž. Ten chlap to to vyprávěl byl prostě machr. Tak jak to on vyprávěl, tak by to nepovyprávěl nikdo. Celou dobu jsme se tam jenom smáli. I když varoval, že bude spoilerovat (prozrazovat jak anime skončí) a já jsem se zrovna na to jedno anime dívala, tak jsem se stejně nedozvěděla, jak to skončí XD Jenom to, že tam začnou dělat strašná hogafoga, ale to už jsem věděla dříve. Pak byla pauza na oběd, kdy jsme vytáhly se sestřenkou své koupené burgry, snědly je a šly jsme se každého blbě ptát, kam mají jít účinkující do Cosplay divadla. Oni nám to mile pověděli, a my jsme tam šli XD Ne, nešli jsme do háje (jsem slušná vidíte?? XD), ale šli jsme do nějaké zase překvapivě malé místnosti s hladou lidí, kteří taky vystupovali. Po spoustách dorozumívání s chlapem co pouští hudbu (mimochodem, kdybychom se nezeptaly, jestli si to můžeme domluvit, tak asi nám ji tam nedají), jsme se posadily na židlu a vynervovaně čekaly kdy přijdeme na řadu. Scénku před taneční sestavou jsme si totiž ani jednou nenacvičily a proto jsme byly tak nervózní. Když jsme přišly na řadu, strašně mě zarazil ten stůl se židlí skoro uprostřed pódia. No ale nějak jsme to tam uskromnily. Teda propadák to byl jak blázen, byly tam o hodně lepší. Myslím, že jsme to mohly mít méně rozpustilejší… Ale když přišlo na tanec tak mě to strašně bavilo XD. No diváci zatleskaly, výkon to byl, takže super XD Ale se sestřenkou jsme byly rády, že už je to konečně za námi :) Udělaly jsme si hodinovou přestávku, kdy jsme si prošly do parku a povídaly jsme si a uklidňovaly. Cestou nás pochválilo hodně lidí za tu scénku a to jsem byla strašně šťastná. Sice jsme samozřejmě nevyhrály, ale mě to tak od pěti lidí a ústně úplně stačí :) To byla ta nejlepší odměna. Když kolem vás projdou a řeknou: „Hej kolikátí jste byly?“ „Sedmí.“ „Jo, tak děkujeme! Dáme vám hlas!“, tak to je strašně super pocit :) A chcete vidět momentky z tance? Prosím XD
2
3
7
12
14
18
15
17
26
27
28
Po odpočinku jsme šly na přednášku Reverse Harem. Tak bylo něco pro mě ^^. A taky jsem byla velmi poučena a seznámena s tímto zajímavým… žánrem?:D Jedna baba a tucet krásným bishíků! To je Reverse Harem ^^
Hana Kimi
Pak jsme měly zase čas a tak jsme neodolaly a šli jsme si zase zahrát do herny ^^. V 18:30 nás měl u Scaly čekat Gorthaur. Ten nejlepší fotograf na Animefestu (podle mě ^^), kterého jsem nám pěkně rezervovala, aby nás poctil svým foťákem :D. Akorát sestřence blby hodinky (podle kterých jsme se dosud řídily) a došly jsme pozdě, takže už tam nebyl. Docela mě hodně mě to štvalo, ale sestřence to nevyčítám. Můžu si za to sama, že na ni spoléhám XD. Tak jsme se odebraly dovnitř, kde jsem měla v plánu koupit si nějakého plyšáka. No dívala jsem se dívala a najednou vidím! Roztomilá zelená muchomůrka na obzoru!
Mush
Letím k ní, vezmu ji do paprč, podívám se, kdo je za pultem a omdlím XD. Za pultem byl úplně předpisový asijský bishík!!! Mě se prostě úplně podlamovaly kolena a chvilku jsem tam s tou muchomůrkou stála jak debil a dívala se na sestřenku blbým výrazem, která se toho nebyla teda vůbec paf jako já. U pultu bylo narváno. Byly tam převážně holky a jenom se dívaly. No zajímalo by mě, jestli tam taky byly hlavně kvůli tomu prodavači XD. Ten tam znuděně seděl a čekal, až si někdo něco koupí. Směle jsem teda předstoupila před něj a zamávala na něj muchomůrkou. On mi řekl asi anglicky nějakou cenu, já měla zacpané uši obdivováním XD Dala jsem mu pětistovku, něco mi vrátil a já očarovaně odkráčela pryč XD. Muchomůrce jsem dala jméno Mush (Mushroom) a vymyslela jsem mu, co vydává za zvuk XD On říká: Muš, Muž, Mužný muž!!!! XDD Já vím, jsem šílená XD Šly jsme teda na vyhlášení výsledků. Kde jsme se s potěšením dozvěděly, že nic nevyhráváme XD Ale tak, říkám, mě stačí, že jsme se pár divákům strašně líbily a to stačí ^^. Po vyhlášení, jsme frčeli hned na to, co jsem se taky strašně moc těšila. Na divadélko kyógenuBóšibari – Připoután k tyči.
2
3
6
7
10
12
To byla velmi dobrá volba. To bylo to nejroztomilejší divadlo, co jsem kdy viděla XD. Strašně se až se na to podívám znovu (jestli se to teda natáčelo). Tradiční groteska, čímž se bavily samurajové tehdejší doby. Nesmělo je to příliš rozesmát, ani unudit. No já se na tom řezala jak debil XD. Jenom tou jejich chůzí XD. On nás ten chlap, co to uvedl, upozorňoval na tu vtipnou chůzi, takže nikdo se nesmál. Takže v sálu bylo ticho, když tam herci „přišoupali“ jenom já tam zadržovala smích. A taky bylo úžasné, že tam byly takové ty typické japonské zvuky. Třeba to jejich „Jóóóóój?!“ nebo taky se husté, když pijou tak říkají: „Sore… Sore… Sore, sore, sore, sore…“. Prostě mě to připadalo úplně roztomilé XD Strašně bych chtěla vidět jejich další hry.
No a po tomhle divadlu se stalo něco, na co nejradši vzpomínám hned po tom bishíkovi za pultem! Jdu si tak ze schodů dolů ze sálu, když v tom ke mě přijde nějaký dospělý asijský muž a cosi na mě začne rychle drmolit. Já ně něho tupě zírám. Potom se mě zeptá, Do you speak english? Já přikývnu (teda nevím, co to na mě chrlil předtím za jazyk, doufám že na mě nemluvil českyXD), no a on začne zase drmolit anglicky a ukazovat cosi s focením. Nevím proč, ale pochopila jsem to tak, že chce abych ho vyfotila. Tak jsem čekala, až mi podá foťák. No ale místo toho, když jsem pořád přikyvovala, zavolal jednu slečnu (ta byla něco mezi asijským a evropským… národem XD), která si ke mě stoupla no a mě bliklo XD On si chce vyfotit mě! XD A i sestřenku! Ta se pomaličku vzdalovala, protože to hned pochopila, že si mě chcou vyfotit a protože si mě na Animefestu lidi víc fotili než ji, tak se cítila poněkud smutně. A to ji naprosto chápu… Ale nevyslovitelně mě to lichotilo, když si mě někdo vyfotil ^^ Jako moc jich nebylo, ale pro začátek jsem šťastná i za jednoho. No a tak jsem zavolala i sestřenku, která přiběhla, k ní přistoupil další kluk (který evidentně patřil k nim) no a muž začal fotit. A teď to začalo, kdy jsem si pořádně uvědomila že jsou to zřejmě Japonci. Slečna ukázala okamžitě véčko, kdy já jsem ji s radostí následovala XD. Chlap řekl (napíšu to jak se to řekl XD): Hai číííííís!!! se zvýrazněným „s“ na konci jak to dělají Japonci (no já jsem myslela že umřu XD), Potom mi slečna anglicky pochválila kostým, akorát tomu řekla outfit a ne cosplay, což mě trošku zarazilo s tím Japonskem, ale hned mě ukonejšili, když s námi rozloučili tím jejich: Bye bye!!! (baj bááááj!!!!), tak jsem taky vesele řekla baj báááj!!!! A tupě s blbým výrazem šla vedle sestřenky. Nás si vyfotili japonci!!! Mě! Sestřenku! Budou si mě v Japonsku prohlížet a někteří možná řeknou: Kawaiii!!! (to si fandím co? XDDD). Takže to byla pro mě ta největší pocta celého Animefestu. Byla už pocta tam být, ale nemohl ten den skončit lépe. Sestřenka šla zase lítat po filmech a já šla s tímto krásným pocitem a s Mushíkem do tělocvičny. Bylo deset a tam nebylo ani živáčka, což se mi velmi líbilo. Osprchovala jsem se, nasadila své Mokona papučky Jahůdku a Kiwi a udělala si pohodičku na svém místečku a v klidu jsem si prohlížela FestZin, než někdo zhasl, takže jsem to zabalila, dala špunty do uší a spala.
Opravdu za tyhle zážitky z Animefestu jsem strašně vděčná. I když všechno bylo trošku nesmělé, tak jsem si to strašně moc užila. A příště jedu už se zmíněnou Marťou ^^ Snad bude moct. Opravdu je to ta nejlepší akce v roce :) A všem vřele doporučuju. Neděli vám vylíčím někdy zase příště. Sice byl program jen do 11:00, ale i tak je o čem povídat ^^
Neděle
Neděle utekla ani jsme se nenadáli. Taky konec byl už v 11 hodin. Ráno jsem se probudila už svěží a vyspaná. Sestřenka už ležela oblečená a sbalená. Prej spala jenom 2 hodiny. No… je dobrá XD. Tak jsem se taky pobalila a daly jsme smutné sbohem tělocvičně. Do deseti se totiž musela tělocvična vyklidit, tak jsme už bágly vzaly sebou a ve Scale jsme je daly zase do šatny. Stejně program v neděli probíhal jen ve Scale. Shlédly jsme tam dva filmy. SOS! Průzkum tokijského metra,
SOS
kterého jsem se zpočátku bála, páč když jsem slyšela, že je to o tom jak skupinka děcek prozkoumává Tokijské kanály, tak jsem čekala anime plné lekání. No nic tam nebylo. Děcka měly červené nosy a byl tam malý chlapeček Sasuke, který sklidil úspěch u Naruťáků XD.
Další film byl Dirty Pair.
Dirty Pair
Který byl opravdu… Zajímavý XD Na to, že byl starý, to by se dalo skousnout. Bylo zajímavé jak si představovali tehdy budoucnost kolem roku 2100 XD. Každopádně víc než polovinu filmů tam poletovaly 2 baby, které měly zavázanou náhodou látku kolem nejdůležitějších místech a chlap v srdíčkovaných trenkách. Nebudu vám vysvětlovat proč to tak bylo XD Každopádně je to takový ten rádoby akční film, kdy jsou hlavní hrdinky agentky tajné organizace a bla bla bla XD Sranda byla jak to bylo ke konci strašně zdramatizované. Teda alespoň byl o to pokus, ale celé kino se na tom řezalo XD Taky sranda byla reakce publika, když chlap v trenkách, (už převelčený do akčního přiléhavého neoprénu) naskrz probodlý jakýmsi StarWars mečem, vyšel z budovy, která zrovna nehorázně vybuchla a zřítila se. Publikum začalo jásat a tleskat XD. A samozřejmě se i smát. No prostě sranda XDD.
Potom nastalo Zakončení conu. Bohužel maminka sestřenky už byla v Brně a hledala nás. A protože byli účastníci AnimeFestu neobyčejně zvídaví a ptali se organizátorů hlava nehlava, tak jsme se museli zvednout a jít. To mě nejvíc mrzelo na celém Animefestu… Když jsem si to tak parádně užila, chtěla jsem se hezky rozloučit a zůstat až do konce. A taky probíhalo rozdávání zbylých festovních přívěsků, což mě taky mrzelo, že jsem si nemohla ještě jeden vzít. Ale tak nedalo se nic dělat :). Nástupem do auta jsme to finálně zakončily a v autě už jsme ani nic moc neříkaly, protože jsme byly dost unavené. Ano, i já která spala a svěže se ráno probudila XD.
Animefest je ta nejlepší akce celého roku a myslím si, že každý správný otaku nebo alespoň drobný otaku, by měl tuhle akci navštívit. Já si klepu na hlavu, co jsem dělala všechny ty roky a kolik postav už jsem mohla cosplayovat. Opravdu doporučuju všem ^^ Užijete si spoustu legrace, získáte nové přátele (nechoďte však mým příkladem…) a rozšíříte si obzory ^^.
Takže čau na Animefestu 2011!!!! :3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *