«

»

Obeto ^^

Začíná konec (dobrý co????) školního roku a s tím začínají i školní výlety. A ke školním výletům patří řízky s chlebem nebo rohlíky s něčím a bagety. Nedávno jsem si projížděla YouTube a narazila jsem na hodně návodů, jak si udělat lehké obento. Obento je v japonsku oběd v krabičce. Asi jste se určitě museli s ním setkat v anime, protože právě do školy nosí studenti obento každý den. Jako oběd samozřejmě, páč to namaj tak vymakaný jak mi s jídelnama. Díky bohu? No… Abych řekla pravdu, připadá mi pěknější obědvat se spolužáky ve třídě, nebo někde na dvoře. Dnešní děcka pořádně ani neobědvají, na oběd si dají pizzacop a zapijí to kolou. No kam ten svět spěje XD. Já sice do školy obento nenosím, využívám služby naší školní jídelny, která náhodou výborně vaří. Vždycky jsem to ale chtěla zkusit, ale ne do školy. A právě se naskytla chvíle, kdy se takové obeto hodí! No přece na výlety! Pustila jsem se s nadšením do toho a to co z toho vyšlo mě velmi mile překvapilo ^^. Sice tam nemám žádnou rýži ani suši ani nic japonského, jsou to klasické české suroviny, ale vypadá to fakt dobře :).
Mé první obeto vypadá takhle:
2,156
45646
Všechno udělané do dětské krabičky :D. Bylo teda toho hodně málo, poněkud mi to stačilo. Ale řekla jsem si, že toho chce přecejenou trošku více, tak jsem si na druhý výlet udělala toho víc. Využila jsem další krabičky, které jdou pokládat na sebe, tak jako některé japonské obento krabičky. Je to hodně výhodné. Taky je dobré, když je ta krabička nacpaná. Tak, že když to zavřete, tak se vám jídlo nepohne z místa. Právě tohle první obento, jsem neměla přecpané a bylo docela ve vtipném stavu, když jsem ho odpoledne otevřela. Já to aji tak čekala :D. No a tak jsem se poučila a zde je mé druhé obeto ^^
872499
To první jsem jedla hůlkama, to druhé vidličkou. Zjistila jsem, že se na mě lidi divně dívají XD. Naštěstí, když jsem to jedla hůlkami, seděla jsem v autobuse a vedle mě byla jen kamarádka Marťa, která mě kryla svým obarným tělem XD. I tak se přes uličku čuměli, co to tam tak skrývám XD.
A z čeho se takové moje obeto skládá? Jak vidíte, ze samých zdravých věcí XD.
~vajíčko na tvrdo
~párek nebo nějaká klobása (já jedině sýrová, jiné nejím…)
~okurky
~mrkev
~hlávkový salát
~vajíčková omeleta, do které je zabalenej salát
~ty oči jsou udělané z pažitky
Ono si to můžete co se týče zeleniny a ovoce podbarvit čím chcete. Jak vidíte v prvním mám jahůdku ^^. Ty párky chobtničky a zabalenou omeletu jsem obšlehla z YouTube a připadá mi to strašně hrubé XD. Vajíčko na tvrdo tam mívaj skoro vždy. Až se budu někdy o prázdninách nudit tak udělám i obento s rýží. Zítra máme další výlet… Jsem dost zničená z toho dnešního a už se mi moc nechce zase stát u plotny a něco vařit. Ale když se na to tak dívám, tak se asi přemůžu a hrdě si nasadím svou rybízovou zástěrku od babičky XD. Nevěřila jsem, že si ji někdy nasadím, protože já nějaká kuchařinka vůbec nejsem :D.
Jestli jsem vás tímto článkem nalákala na výrobu obenta tak vám přeji hodně štěstí ^^ Není to tak těžké, jak to vypadá. Musíte jen umět smažit, vařit a krájet. Toď vše ^^. Takováto pestrá strava vás taky velmi zasytí, jako kdybyste jedli normální oběd. Opravdu je to lepší než nějaké rohlíky ^^.
Tak hodně štěstí při vyrábění vašich obentůůů!!! ^^

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *