«

»

Macross Frontier

Tak tohle jo! Tož teďka jsem se teda fakt fakt fakt strefila do mého vkusu. Už dlouho se nestalo, že jsem něco tak hltala. Macross Frontier je vlastně jednou z nějakých sérií Macrossu, který je hlavně o mecha soubojích. Teď se ale rozhodli udělat sérii, se kterou si získali popularitu největší, protože se na to můžou bez problémů dívat i dívčí populace. Neviděla jsem ostatní série, takže těžko posoudit, ale řekla bych, že vůbec nenavazuje na ostatní Macrossy. Na začátku nás totiž seznámí s úplně novým příběhem a nenechají nikoho na pochybách jako typu „Divíte se? Měli jste se podívat na předchozí série.“. Takže v čem je Macross Frontier tak výjimečný, populární a ženským publikem koukatelný? To vám hned odhalím.
Děj se v budoucnosti. Když je to v budoucnosti, tak jistě bude úplně normální, že život bude možný i někde jinde než na Zemi. Děj se teda odehrává na něčem co bychom mohli volně nazvat „Vznášející se kus zemské plochy v bublině“(aneb Země teorie: Země je kulatá, zde může jít do háje) tzv. Macross Frontier. Jak a proč vznikl ještě se spousty takovými plochami vám tu vysvětlovat nebudu. Na Frontieru je možný život. Jsou zde města, moře, prostě všechno, jako kdyby to byla země. Akorát nemá normální oblohu jako my. Nelze přesně určit úplně hlavní postavu, ale tak začnu od té nejvíce zřejmé a tím je dlouhovlásek Alto Saotome, který se přidal ke zdejšímu letectvu(pak však bude pilotovat i pořádné měcháče), páč vždycky chtěl lítat po obloze (jakej romantik). Má takovou zajímavou úchylku a to pořád skládat papírová letadýlka a akčně je házet do vzduchu. To už potom člověk čeká, kdy zase vytáhne z kapsy nějakej ten papír a začne zase skládat XD. Tento šohaj, kterému se většina říká „Princezno“ kvůli jeho vzhledu (ale je dosti hezký, já si teda nestěžuju XD) se potká náhodně s dvěmi dívkami, co s ním nemají ani ťuk společného. Poprvé s Rankou Lee. Ranka Lee je mladé zelenovlasé děvče s poskakujícími culíky podle její nálady, pracující v restauraci. Má velmi zajímavý mobil o kterém si do teď myslím že je to zvíře XD. Velmi obdivuje zpěvačku Sheryl Nome, která právě začátkem seriálu přijede na Macross Frontier, aby zde uspořádala koncert. Sama ráda zpívá a Alto ji potká, když se ztratí při cestě na koncert Sheryl Nome. A kde je ta druhá dívenka? No přece samotná Sheryl Nome XD. To už je ovšem Slečna s velkým S ba i Dáma s velký D. Je jednou s nejslavnějších zpěvaček v galaxii a je jí taky tak přezdíváno: Galaktická víla. Oproti Rance je někdo a je si toho vědoma. Alto se s ní setká, když účinkuje spolu s dalšími piloty na jejím koncertu (lítá kolem a vypouští se mu z trysek barevný kouř, takže pro efekt lítá XD) a Sheryl se samozřejmě zalíbí. Rance se ale Alto taky velmi líbí. Ha! A vzniká nám tu ten trojúhelník! Ovšem o tohle v tomhle seriálu nejde. Frontier totiž najednou z neznámých důvodů začnou napadat takové vesmírné potvory Varjové (čtěte Varžové) a jsou sakra silní a neodbytní. Celý seriál je vlastně hlavně o ochránění Frontieru a bojováním proti těmto Varjům. Proč vůbec na Frontier útočí? Musí mít nějaký důvod, ne? Dále se do toho zaplétá Ranka se svou tajuplnou písničkou Aimo (kterou si mimochodem jako jedinou z dětství pamatuje, jinak neví ani zbla) a že díky jejímu zpěvu se Varjové klidní. Myslím, že není proč dále spoilerovat, myslím, že jsem vám řekla více než dosti ^^.
Osobně pokud porovnám zpěv Ranky a Sheryl, tak se musím více přiklonit k Rance. Připadá mi její hlas více stabilnější a pevnější oproti Sheryl, který oproti tomu jak je tam populární mi připadá, že to tahá z paty. Ale tak to je samozřejmě věc názoru ^^. Taky je velmi vtipný věk těchto dvou dívek, nebo spíše na kolik vypadají. Ranka na svůj věk vypadá tak na 14 ač má 16 a Sheryl na svůj věk vypadá tak na 25 a je jí 17. Pak boj těch dvou o Alta vypadá o to vtipněji, protože je jasné komu dá větší přednost XD. O Altovi teda ani nemluvím, ten má mít tak 17-18 a vypadá taky na 20… Ale tak to bysme mohli rozebírat v každém anime, že ano. Žádná postava není moc nakreslena přiměřeně svému věku.
Takže pokud jste pochopily, tohle anime je nabité písničkami, hudbou a akcí. Já se sama sobě divila, že jsem u těch bojovek, co se jim tam odehrávaly ve vesmíru, seděla napnutá XD. Sama si dobře pamatuji, když jsem sledovala třeba takové Full Metal Panic… Na ty vážné boje jsem usínala a na srandu jsem bděla XD. Tohle byla ale bomba. Grafika tohodle anime je teda na hooodně vysoké úrovni a to bude možná jeden z faktorů, proč se mi boje tak líbily. Tohle anime jsem ti teda hodně zalíbila a když měl nadejít poslední díl, tak jsem ho nechala ležet tak týden, protože jsem nechtěla aby to skončilo XD. Potom jsem si ale uvědomila, že je i film! Na ten se ale vyprdněte. Já se to dívala a je to vlastně rekapitulace děje od začátku s malými změnami, úpravami a i když to anime žeru, tak takové rekapitulace moc nemusím.
Takže tolik o Macross Frontier! Velmi vám to doporučuji ^^. Já jsem dlouho nebyla do ničeho tak zažraná a jsem ráda, že jsem se do tohoto pustila ^^

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *