«

»

Gaudeamus… Aneb přijďte si zkazit své sny!

Každému studentovi 4. ročníku (i méně) se doporučuje navštívit Veletrh vysokých škol v Brně = Gaudeamus. Jelikož jsem byla docela na vážkách s výběrem školy, rozhodla jsem se, že na Gaudeamus spolu s mými kumpány půjdu a odejdu z tama v vybranou školou XD. Nejvíc jsem se ale těšila, že navštívím zase Brněnské výstaviště! ^^♥ Ach tak jsem si zavzpomínala na Animefest a zamávala Rotundě XD.
Sice to na obrázku moc nejde poznat, ale celý den prrrrrršelo! A hnusně T.T A byla zima! Takže jsme byli rádi, že se rychle schováme!
U vstupu jsme dostali knížečku s přehledem všech vysokých stol, které se na výstavišti prezentují a tahle knížečka fungovala i jako vstupenka. Měla na sobě čárový kód díky, kterému jsme mohli přes turniket ^^. A u turniketu tam i zpátky jsme dostali takovou malinkou roztomilou CocaColuuu ^^♥ Bylo ale zima, takže jsem si obě dvě odnesla domů.
Všechno bylo na budově F a bylo to sakra velikánské!!! Úplně jsem čučela! Na každém rohu byla nějaký stánek školy a všude byli nějaké propagační cedule. Nejlepší byla asi ta mini vzducholoď (ta bílá kapka na fotce XD). Sem tam za čas studenti ti vzducholoď vzali a proběhli s ní po prostorech. A… vidíte tu Švýcarskou vlajku? ^^ Ano mezi těma všema byl i stánek Švýcarské školy. Nikdo tam nebyl u toho a seděl tam chlap velmi slušně oblečený (jak bankéř) a neutrálně až nasraně se na všechny díval XDDD. Ach… No… Švýcarsko se nezapře XD.
Takže… a řeknu vám své zklamání… Měla jsem zájem o Textilní design či design obecně. Na školu na kterou bych chtěla nejvíce jít, bych musela složit talentovky z: Kresby uhlem, tužkou a pak prezentace nejméně 20 domácích prací a udělat návrh modelu podle jejich kritérií. Největší háček = neumím kreslit a 20 domácích děl nevlastním… Když ale já jsem na tu školu tak chtěla… Když jsem se dívala, co všechno bych se naučila… Skončím jako dřevař XD Půjdu kopat kanály! Je to jasný! Všechno totiž co mě baví neumím tak dobře, abych se tomu mohla věnovat na vysoké. A jinak mě vůůůůbec nic nebaví. No… vězte, že po té blažené chvilce úžasu nad tím jaké je to tam všechno akční a velké…. tak jakmile jsem se dozvěděla, že jsem s výběrem školy zase úplně na začátku… Ztratila jsem opravdu chuť žít a měla jsem v ten moment chuť se odstřelit. Bezduše jsem se procházela, dívala na všechny ty obory co kolem mě jdou velkým obloukem a připadala jsem si opravdu na nic.
Avšak znenadání… Jsem uslyšela v tom ruchu nějaký známý rytmus… Nějaké známé tóniny… Není to… Není to Gangnam style? Nechala jsem se unášet tou hudbou až jsem dorazila k Zemědělské univerzitě v Praze a opravdu jim na obrazovce jel videoklip Gangnam stylu. Oči jsem měla přilepené na obrazovce a ledabyle jsme kolem toho procházeli dál. Najednou chlap řekl do mikrofonu „Kdo začne tancovat, tak dostane nějakou věcnou cenu!“. Zorničky i nozdry se mi rozšířily a toho si jistě pán všiml že hned řekl „Ano, tady blondýnka to chce jistě zkusit…“ A to byl pro mě jistý signál „Tak já jdu! Podrž mi to!“ vrazila jsem kabát kamarádce, stoupla jsem si před obrazovku a začala tancovat Gangnam style XDD. Tuhle písničku i taneček miluju a vždycky mi strašně zvedne náladu! ^^ A absolutně se ke mě nikdo nepřidal, takže jsem tam skákala jak blb sama a všichni jen vyděšeně na mě zírali XD. A víte co? Mě to v tu dobu vůbec nevadilo, protože v ten moment kdy se mi zbortili mé budoucí sny už mi bylo všechno jedno XD. Aaaa??? Vyhrála jsem mikinu! XD Sice s potiskem jejich školy (tak nějak jsem doufala, že bude čistě bílá), ale i tak je moc pohodlná!!! A je to takový můj poklad teďka ^^. Protože jsem udělala něco odvážného co bych normálně neudělala a to je pro mě krok v před v mé stydlivosti před publikem ^^. Pak když už jsem byla tak rozjetá tak jsem si zaskákala na promáčknutém DDR a nakonec byla spokojená XD.

Nevěděli jsme přesně v kolik nám jede zpáteční vlak a zrovínka když jsme přišli tak nám ujel xD. Takže jsme tak 2 hodiny čekali na další. Koupila jsem si poprvé teplé oříšky v cukru… To bylo táááák dobručkééé ♥♥♥. Mí malí přátelé pak nakoupili i oříšky v čokoládě atd atd. A přejedla jsem se z toho tak, že jsem další den nemohla do školy z bolesti žaludku XD. Ale klidně bych si dala ještě!^^ Když jsme byli doma, tak mě ta depresivní nálada ještě sem tam přepadla, ale teď jsem už v pohodě.. Prostě… Už na to nemyslím a… Prostě výška je radši zapovězené téma na nějakou dobu XD. Takže Gangnam style a oříšky mi zpravily den! ^^♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *